Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Home.
Project.
3 deelnemers.
 Organisaties.
Aardwarmte.
Koekoekspolder.
Fotoboek.
Filmpjes.
Downloads.
Links.
Contact.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling:

Europa investeert in zijn platteland

 

Aardwarmtecluster 1 KKP BV, © 2010-2011

All rights reserved

Gebroeders Vahl

Hartogsweg 6, IJsselmuiden

 

Het bedrijf ‘Gebroeders Vahl’ is reeds lange tijd verbonden aan de Koekoekspolder. In 1950 legde de heer Dries Vahl de basis met de huur van koude grond voor de teelt van vollegronds-groente, in het bijzonder de witlofteelt. Een belangrijke uitbreiding vond in 2003 plaats, waarbij met het bouwen van nieuwe kassen het huidige moderne bedrijf van 4,8 hectare ontstond. Gebroeders Vahl zullen in 2010 het bedrijf verder uitbreiden naar 7 ha.

 

Op het bedrijf worden naast komkommer ook wintertomaat geteeld. Het bedrijf is in het bijzonder actief met het optimaliseren van het kasklimaat. Eén afdeling van het bedrijf heeft sinds kort luchtslangen gekregen, naar voorbeeld van de komkommerproef op het Improvement Centre in Bleiswijk. Met deze technologie wordt het energiegebruik teruggebracht.

 

Het bedrijf Vahl is naast energie ook vernieuwend op het gebied van automatisering. Daarbij valt te denken aan een robot die tomatendozen klaarmaakt en op de pallets zet. De tuinderij is een familiebedrijf dat ook aan de derde generatie een toekomst kan bieden. Voor meer informatie wordt verwezen naar: www.tuinderij-vahl.nl